Olasz húsgombócleves

Olasz húsgombócleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a húsgombóchoz:
  • 30 dkg darált hús
  • 8 dkg GM zsemlemorzsa
  • majoránna
  • kakukkfű
  • *
  • a leveshez:
  • 75 dkg tisztított burgonya
  • 2 dl rizstejszín
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • chilipehely
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • kókuszzsír
  • babérlevél
  • 30 dkg darált hús
  • 8 dkg GM zsemlemorzsa
  • majoránna
  • kakukkfű
  • *
  • 75 dkg tisztított burgonya
  • 2 dl rizstejszín
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • chilipehely
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • kókuszzsír
  • babérlevél

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát felkockázzuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk és egy fazékban kevés kókuszzsíron megdinszteljük, rádobjuk a krumplit, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítve a forrásól számított 10 percig főzzük.

A húsgombóchoz a darált húshoz hozzáadjuk a GM zsemlemorzsát, sóval, borssal, majoránnával, szárított kakukkfűvel ízesítsük, majd diónyi gombócokat formálunk a masszából.

Egy teflon, vagy kerámia serpenyőben egy kevés zsiradékot hevítünk, majd rárakosgatjuk a húsgombócokat, és a serpenyőt meg-megrázogatva a gombócok mindegyik oldalát aranybarnára sütjük. Ezután lapátkanál segítségével a forrásban lévő, félig megfőtt krumplilevesbe rakjuk és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Apróra vágott friss kakukkfűvel ízesítjük.

A rizstejszínt egy kis tálkába öntjük, kevés levest kanalazunk rá, habverővel összekeverjük, és a levesbe öntjük, majd egyet forralunk rajta. Ha szükséges még sóval, esetleg ételízesítővel utánafűszerezhetünk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldtük be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti