Elkészítés:
Először a húsgombócot gyúrjuk be: összekeverjük a húst a felaprított fél vöröshagymával, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerekkel ízesítjük. Golyókat formázunk belőle és mindet olívaolajon átsütjük, csak annyira, hogy kicsi kérget kapjon.
A másik apróra vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd rádobjuk a fokhagymát is és fűszerezzük (oregánó, bazsalikom, petrezselyem, só, bors, vegeta). A paradicsomot és a sűrítményt is belekeverjük. Adjunk hozzá 1 dl vizet és beletesszük a gombócokat. Kb. fél óra alatt sűrűre főzzük, majd a sós vízben kifőzött tésztával összekeverve, vagy ízlés szerint külön tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
75 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Egytálételek
,
Marhahúsos ételek
,
Sertéshúsos ételek