Olasz húsgombóc spagetti

Olasz húsgombóc spagetti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertés vagy marha
  • 1 doboz konzerv darabolt paradicsom (vagy helyette friss paradicsom darabolva)
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • pici vegeta
  • 1-2 evőkanál kristálycukor
  • őrölt bors
  • 25 dkg spagetti
  • bazsalikom
  • oregánó
  • 1 egész és egy fél vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • fél csokor apróra vágott petrezselyem
  • kevés olívaolaj
  • 50 dkg darált sertés vagy marha
  • 1 doboz konzerv darabolt paradicsom (vagy helyette friss paradicsom darabolva)
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • pici vegeta
  • 1-2 evőkanál kristálycukor
  • őrölt bors
  • 25 dkg spagetti
  • bazsalikom
  • oregánó
  • 1 egész és egy fél vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • fél csokor apróra vágott petrezselyem
  • kevés olívaolaj

Elkészítés:

Először a húsgombócot gyúrjuk be: összekeverjük a húst a felaprított fél vöröshagymával, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerekkel ízesítjük. Golyókat formázunk belőle és mindet olívaolajon átsütjük, csak annyira, hogy kicsi kérget kapjon.

A másik apróra vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd rádobjuk a fokhagymát is és fűszerezzük (oregánó, bazsalikom, petrezselyem, só, bors, vegeta). A paradicsomot és a sűrítményt is belekeverjük. Adjunk hozzá 1 dl vizet és beletesszük a gombócokat. Kb. fél óra alatt sűrűre főzzük, majd a sós vízben kifőzött tésztával összekeverve, vagy ízlés szerint külön tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti