Elkészítés:
Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű gyümölcstorta formát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagy tálban összekeverjük a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, a tojások sárgájával, majd a citromok reszelt héjával, facsart levével és a likőrrel.
Másik edényben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az előző keverékhez forgatjuk, és hozzáadjuk a darált mandulát meg a keményítőt. Csomómentesre keverjük.
A tortaformába öntjük a keveréket, a sütőbe tesszük. 10 perc elteltével a hőfokot 150 °C-ra visszavesszük, és a tortát további kb. 40 perc alatt készre sütjük. Hűlni hagyjuk.
Közben a citromos tejföl hozzávalóit elkeverjük, lehűtjük. A kész süteményt megszórjuk porcukorral, a felkarikázott citrommal díszítjük. A citromos tejfölt külön kínáljuk hozzá.
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti