Olasz borjúragu

Olasz borjúragu

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet csontos borjúhús
  • 1 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • babérlevél
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl fehérbor
  • ételízesítő
  • 4 paradicsom

A zöldséges alaphoz:

  • 1 vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 ág szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg vaj
  • 1 citrom héja
  • majoránnalevél
  • fél reszelt citrom héja
  • fél reszelt narancs héja
  • őrölt bors
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés:

Megtisztítom az összes hozzávalót és meghámozom

A vöröshagymát, a sárgarépát és a szárzellert kockákra vágom. A fokhagymát összenyomom. A vajon a vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert megpirítom, egy darabka citromhéjat hozzáadok, a majorannával meg a fokhagyma felével pedig megfűszerezem. Sóval és borssal ízesítem.

A húst megmosom, majd lisztben megforgatom, megsózom, megborsozom és a kakukkfűvel meg a babérlevéllel fűszerezve az olajon barnára pirítom.

A zöldséges alapot egy tűzálló tálba teszem és a húst ráhalmozom.

A hús megmaradt zsírját a borral és 1 dl vízzel meglocsolom, az ételízesítő port belehintem, majd a szaftot a pecsenyére locsolom.

A paradicsomot leforrázom, leszedem a héját, majd felvágom, kimagozom és húsát fölaprítom. Lefedem és kis lángon másfél óráig párolom.

Közben a narancs és a citrom lereszelt héját a maradék fokhagymával meg a petrezselyemmel összekeverem.

A fenti fűszereket az étel tetejére szórom és 3 percig a tűzön hagyom.