Hozzávalók:
  • 1 kg hering
  • 3-4 dkg só
  • 4 dl olaj
  • 4 babérlevél
  • 1-1 csapott evőkanál koriander és mustármag
  • 2 szem chili
  • 1 kg hering
  • 3-4 dkg
  • 4 dl olaj
  • 4 babérlevél
  • 1-1 csapott evőkanál koriander és mustármag
  • 2 szem chili

Olajos hal

Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A heringet kívül-belül sózzuk. Ráöntjük az olajat, beledobjuk a fűszereket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A lábast lezárjuk, tűzre tesszük, 80 percen át takarék lángon főzzük. Ha lehűlt, óvatosan lapáttal kiszedjük a halat abba az edénybe, amiben párolni fogjuk. Visszatesszük a tűzre, a vizet elforraljuk.