Olajbogyós minipizzák

Olajbogyós minipizzák

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 20 darabhoz:

  • 10 szem sárgabarack
  • 10 dkg magozott fekete olajbogyó
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 csomag készen kapható pizzatészta
  • 2 rúd kecskesajt
  • *

a tetejére:

  • 1 evőkanál akácméz
  • 2 szál friss kakukkfű

Elkészítés:

A barackot megmossuk, kimagozzuk, ízlés szerint forró vízbe mártva a héját is lehúzhatjuk. Az olaj- és a kapribogyót aprítógépben pürésítjük, vagy apróra összevagdaljuk.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A pizzatésztát kinyújtjuk, 5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Megkenjük az olajbogyókrémmel. A kecskesajtot felszeleteljük, és a krémre fektetjük.

A pizzákat beborítjuk 1-1 fél sárgabarackkal és a sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve mézet csorgatunk rájuk és megszórjuk kakukkfűlevelekkel.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk