Óbécsi mazsolás kuglóf

Óbécsi mazsolás kuglóf

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg élesztő
  • 150 ml tej
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 250 g rumba áztatott mazsola
  • 400 g liszt
  • 1 csipet só

a tetejére: porcukor

Elkészítés:

A mazsolát előző este rumba áztatjuk. Az élesztőt a langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd 1 egész tojást és 3 tojássárgáját keverünk hozzá. Amikor szépen elvegyült, hozzákeverjük az élesztőt is. A csipet sót, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a lisztet is hozzáadjuk. Egy fakanállal jól összekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a tésztába forgatjuk.

Amikor jól összeforgatjuk, kivajazott és lisztezett formába öntjük. Meleg helyen hagyjuk, hogy a tészta a kétszeresére nőjön, a vége felé a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A sütőbe tesszük és kb. 35-45 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt porcukorral megszórjuk.

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk