Nyuszikalács

Nyuszikalács

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

12-14 darabhoz:

  • 28 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 8 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 12,5 dkg túró
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál vanília aroma

a kenéshez:

  • 1 tojás

a díszítéshez:

  • mazsola
  • 10 dkg étcsokoládé tortabevonó
  • marcipánrépa
  • kurkuma vagy narancssárga ételfesték
  • kevés fodros petrezselyem

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A lisztet összekeverjük a pudingporral, a sütőporral, beledolgozzuk a cukrot, a sót, a túrót, a tejet és az olajat. Kézzel vagy robotgéppel gyorsan összedolgozzuk (ne keverjük sokáig, mert ragadós lesz a tészta!).

A tésztát lisztezett deszkán 12-14 egyforma darabra vágjuk, mindegyik darabot 18 cm hosszú rúddá sodorjuk. A rudakat félbe hajtjuk, a két végüket egymáson keresztbe fektetjük úgy, hogy középen egy kis lyuk legyen.

A „nyulakat” a tepsire fektetjük, megkenjük felvert tojással, mazsolából két szemet rakunk rájuk, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A tortabevonót megolvasztjuk, a nyuszik füleit belemártjuk. A maradék csokoládéból orrot és bajuszt rajzolunk a nyuszikra.

A marcipánrépákat megszínezzük, és ízlésesen a szájukba, vagy a nyuszik mellé tesszük.

Neked ajánljuk