Nyúlpaprikás túrós csuszával

Nyúlpaprikás túrós csuszával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúl eleje
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt házi szalonna
  • fél üveg házi lecsó (kb. 300 g)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • őrölt paprika
  • *

a túrós csuszához:

  • csuszatészta
  • tejföl
  • túró
  • füstölt házi szalonna
  • kevés zsiradék

Elkészítés:

A szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük. Kiszedjük a főzőedényből a szalonnát, a visszamaradó zsiradékon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát. Az edényt lehúzzuk a tűzről, a hagymát megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, elkeverjük, kis vízzel felöntjük. A vizet elpároljuk róla, hozzáadjuk a lecsót, kis vizet adunk hozzá és nagyobb lángon, gyakori keverés mellett újból elforraljuk róla a folyadékot.

Beletesszük a feldarabolt nyulat, mérsékeljük a lángot, az edényt fedővel lefedjük és hagyjuk, hogy a hús saját levét kieressze. A húst sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük. Beletesszük a zsírjára sült szalonnát is és a főzést addig folytatjuk, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha szükséges, még ízesítjük. (Tehetünk bele kevés erős paprikát is.) A pörkölt szaftjából egy keveset kiveszünk, a tejföllel simára keverjük és vékony sugárban a főzőedénybe öntjük, összeforraljuk.

A kockázott füstölt szalonnát zsírjára sütjük. A tésztát bő, sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük és a szalonna zsírjával jól átkeverjük, hogy ne ragadjon össze. A tésztát tányérra tesszük, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk túróval, sült szalonnával és tetejére nyúlpaprikást halmozunk.

Kiadós fogás – ráérős vasárnapokra ajánljuk.

A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk