Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük. Kiszedjük a főzőedényből a szalonnát, a visszamaradó zsiradékon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát. Az edényt lehúzzuk a tűzről, a hagymát megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, elkeverjük, kis vízzel felöntjük. A vizet elpároljuk róla, hozzáadjuk a lecsót, kis vizet adunk hozzá és nagyobb lángon, gyakori keverés mellett újból elforraljuk róla a folyadékot.
Beletesszük a feldarabolt nyulat, mérsékeljük a lángot, az edényt fedővel lefedjük és hagyjuk, hogy a hús saját levét kieressze. A húst sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük. Beletesszük a zsírjára sült szalonnát is és a főzést addig folytatjuk, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha szükséges, még ízesítjük. (Tehetünk bele kevés erős paprikát is.) A pörkölt szaftjából egy keveset kiveszünk, a tejföllel simára keverjük és vékony sugárban a főzőedénybe öntjük, összeforraljuk.
A kockázott füstölt szalonnát zsírjára sütjük. A tésztát bő, sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük és a szalonna zsírjával jól átkeverjük, hogy ne ragadjon össze. A tésztát tányérra tesszük, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk túróval, sült szalonnával és tetejére nyúlpaprikást halmozunk.
Kiadós fogás – ráérős vasárnapokra ajánljuk.
Megjegyzés:
A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti