Nyírségi pulykacsíkok sült alma karikákkal lapcsánkán

Nyírségi pulykacsíkok sült alma karikákkal lapcsánkán
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg pulyka (vagy csirkemell) filé
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 db Jonathan alma
  • kevés friss gyömbér
  • bors
  • 3 dkg teavaj
  • fél citrom leve
  • a lapcsánkához (tócsnihoz):
  • 50 dkg (5db) közepes méretű burgonya
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
  • a sütéshez:
  • 1 dl étolaj
  • a díszítéshez:
  • 4 db citromfű ág
  • fél citrom (vékony karikákat vágunk a díszítéshez)
  • 60 dkg pulyka (vagy csirkemell) filé
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 db Jonathan alma
  • kevés friss gyömbér
  • bors
  • 3 dkg teavaj
  • fél db citrom leve
  • 50 dkg közepes méretű burgonya
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
  • 1 dl étolaj
  • 4 db citromfű ág
  • fél db citrom

Elkészítés:

A megtisztított a pulykamellfilét csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben a vajon lepirítjuk, közben fűszerezzük – friss gyömbért reszelünk rá (ha nincs, őrölt is jó), sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a fehérborral és megpároljuk.

Az almákat megmossuk, kettévágjuk, a magházaikat kiszedjük. Az almákat 5 mm vastag karikákra vágjuk és citromlével meglocsoljuk.

Egy közepes méretű serpenyőben vajat forrósítunk, beletesszük az almakarikákat és vajon aranysárgára sütjük.

A lapcsánkához a meghámozott, megmosott burgonyákat lereszeljük (a levét kicsit kinyomkodjuk) hozzáadjuk a tojást és a lisztet, előbb gombóccá, majd a tenyerünkkel kilapítva lepénnyé formázzuk, és olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd szalvétára szedjük.

Tálaláskor alulra kerül a lapcsánka, majd rá a pulykamell csíkok, végül a sült alma karikákat a húscsíkok tetejére helyezzük, citromfű ágakkal, citrom karikákkal díszítjük

Megjegyzés:

A receptet Taksár Ferenc küldte be. Köszönjük!