Nyírségi pulykacsíkok lapcsánkán

Nyírségi pulykacsíkok lapcsánkán
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg pulyka (vagy csirkemell) filé
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 db Jonathan alma
  • kevés friss gyömbér
  • bors
  • 3 dkg tea vaj
  • fél citrom leve
  • a lapcsánkához (tócsnihoz):
  • 50 dkg (5db) közepes méretű burgonya
  • 1 db tyúktojás
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
  • a lapcsánkák sütéséhez:
  • 1 dl étolaj
  • a díszítéshez:
  • 4 db citromfű ág
  • fél citrom (vékony karikákat vágunk a díszítéshez)
  • 60 dkg pulyka (vagy csirkemell) filé
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 db Jonathan alma
  • kevés friss gyömbér
  • bors
  • 3 dkg tea vaj
  • fél db citrom leve
  • 50 dkg közepes méretű burgonya
  • 1 db tyúktojás
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
  • 1 dl étolaj
  • 4 db citromfű ág
  • fél db citrom (vékony karikákat vágunk a díszítéshez)

Elkészítés:

A megtisztított pulykamellfilét csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben vajon lepirítjuk, közben fűszerezzük (friss gyömbért reszelünk rá és sózzuk, borsozzuk).
Felöntjük fehérborral és megpároljuk.

Az almákat megmossuk, kettévágjuk, kiszedjük a magházaikat, majd 5 mm vastag karikákra vágjuk és citromlével meglocsoljuk. Egy közepes méretű serpenyőben vajat forrósítunk, beletesszük az almakarikákat és a vajon aranysárgára sütjük.

Lapcsánkákat készítünk: a meghámozott, megmosott burgonyákat lereszeljük (a levét kicsit kinyomkodjuk) hozzáadjuk a tojást és a lisztet, összekeverjük és kevés olajon kis lepényeket sütünk belőle. (Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd szalvétára szedjük.)

Tálaláskor alulra kerül a lapcsánka, majd a pulykamellcsíkok, erre a sült alma karikák. Citromfű ágakkal, citrom karikákkal díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Faragó Márta küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti