Nyárson sült töltött paprika salátával

Nyárson sült töltött paprika salátával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 8 TV paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 3 szál kakukkfű
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg darált csirkecomb
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál durva zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olaj
  • a salátához:
  • 4 paradicsom
  • 2 TV paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 8 TV paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 3 szál kakukkfű
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg darált csirkecomb
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál durva zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 db paradicsom
  • 2 TV paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A zöldpaprikákat megmossuk, végüket levágjuk, kicsumázzuk és kiszórjuk belőle a magokat. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a zöldfűszereket finomra vágjuk. A salátához is megmossuk a paradicsomot, paprikát és a paprikát kimagozzuk.

A darált húsokhoz hozzáadjuk a tojást, a fokhagymával, a petrezselyemmel, a kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk a zsemlemorzsával és összekeverjük.

Az előkészített paprikákat megtöltjük a fűszeres hússal, 2-2 töltött paprikát hosszában, 1-1 fémnyársra húzunk, megkenjük olajjal, és grillsütő serpenyőben, vagy faszénparázs fölött, forró grillen kb. 20 perc alatt minden oldalukat pirosra sütjük.

Közben a salátához a paradicsomot és a paprikát felszeleteljük, sózzuk, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Tálaláskor 1-1 forró paprikanyársat tányérra teszünk, mellészedjük a zöldségsalátát és friss kenyeret vagy pékárut kínálunk hozzá.