Nyárson sült mititei

Nyárson sült mititei
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. ketchup
  • 1 mk. szárított oregánó
  • olaj
  • A körethez:
  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek. vágott petrezselyem
  • 30 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. ketchup
  • 1 mk. szárított oregánó
  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • petrezselyem

Elkészítés:

A darált húst oregánóval, mustárral, ketchuppel, finomra vágott fokhagymával összedolgozom és hűtőbe teszem letakarva, 2-3 órára.

Rudakat formázok belőle és nyársra szúrom.

Grillen, forgatva óvatosan megsütöm.

A krumplikat is megsütöm fóliába csomagolva, 20 perc alatt.

A paradicsomkarikákat sózom, borsozom, a hagymát finomra vágom és petreszelyemmel hintem, olajjal locsolom.

Ezzel és a krumplival tálalom a húsrudakat.