Nyári zöldbabsaláta

Nyári zöldbabsaláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg burgonya
  • 40 dkg zöldbab
  • 8 tojás
  • 4 paradicsom
  • 1 fejes saláta
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 16 szem olajbogyó
  • 40 dkg burgonya
  • 40 dkg zöldbab
  • 8 db tojás
  • 4 paradicsom
  • 1 fejes saláta
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 16 szem olajbogyó

Elkészítés:

Ez a könnyű fogás köretként vagy akár vacsoraként is megállja a helyét.

A krumplit megmossuk, héjában forró sós vízben 15 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, meghámozzuk. A zöldbabot megtisztítjuk, felaprítjuk és ugyanebben a vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük, félretesszük.

A tojásokat majdnem keményre főzzük (kb. 8 perc), meghámozzuk, félbevágjuk. A paradicsomot és a salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk. A paradicsomot és a krumplit felszeleteljük, a salátát darabokra tépjük.

Az ecetből az olajjal elkészítjük az öntetet, sózzuk, borsozzuk. A salátaleveleket a tányérokra terítjük, a zöldségeket az olajbogyókkal gusztusosan elrendezzük rajtuk, kicsit sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a félbevágott tojásokat, meglocsoljuk az öntettel és azonnal tálaljuk.