Nyári lecsó

Nyári lecsó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4-5 paprika
  • 4-5 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál őrölt paprika
  • 1 pár virsli
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 kis szelet szalonna
  • tarhonya
  • kevés olaj
  • 4-5 paprika
  • 4-5 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál őrölt paprika
  • 1 pár virsli
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 kis szelet szalonna
  • tarhonya
  • kevés olaj

Elkészítés:

A tarhonyát megpirítjuk, vízzel felöntjük és sós vízben megfőzzük.

A szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk, egy kis zsiradékon megpirítjuk. A paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk, rádobjuk a hagymára, felöntjük vízzel. Megfűszerezzük őrölt paprikával, ételízesítővel és kb. 20 perc után beledobjuk a felkarikázott kolbászt, tovább főzzük vele, és a legvégén a felkarikázott virslit is rádobjuk.

Én kb. maximum 1 órát főzzük, de kevesebb is elég, ki, hogy szereti.

Közben elkészítjük a tarhonyát.

Megjegyzés:

A receptet Vargáné Szentes Dóra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti