Nyári gyümölcsleves-mix

Nyári gyümölcsleves-mix
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 70 dkg cseresznye
  • 50 dkg eper
  • 2 közepes db alma
  • 1,5 l víz
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 8 db szegfűszeg
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 evőkanál xilit
  • fél citromból nyert citromlé
  • 70 dkg cseresznye
  • 50 dkg eper
  • 2 db alma
  • 1,5 l víz
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 8 db szegfűszeg
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 evőkanál xilit
  • fél db citromból nyert citromlé

Elkészítés:

A cseresznyét kimagozzuk, az almát meghámozzuk, felkockázzuk. Egy edénybe tesszük a gyümölcsöket, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a szegfűszeget, fahéjat, xilitet, a citrom kifacsart levét és főzni kezdjük.

A tejet kikeverjük a pudingporral.

A felforrt levest levesszük a tűzről, összekeverjük a tejes pudinggal, majd visszatesszük a tűzre. Még pár percig főzzük, majd tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti