Nyári gombás krumplipaprikás

Nyári gombás krumplipaprikás

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • 1 szál parasztkolbász vagy csípős csabai
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 50 dkg fehér csiperkegomba
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 1-1 db zöldpaprika és paradicsom
  • kakukkfű
  • petrezselyemzöld
  • 1 db pörkölt ízesítő kocka

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, nagyobb szeletekre vágjuk, az újburgonyát tisztítás után kockákra vágjuk.

Nagyobb lábasba tesszük az olajat, a vékonyra szeletelt vöröshagymát, a nem túl vékony karikára szeletelt kolbászt, valamint a gombát és takaréklángon kissé átsütjük. Amikor a kolbász zsírja már kisült, a lábasból kiszedünk mindent, tányérra rakjuk és félretesszük.

A lábasban lévő forró zsiradékba tesszük a kockázott burgonyát, állandóan keverve pirítjuk, majd kb. 1-1,5 dl vizet öntünk alá és hozzáadjuk a félretett gomba-kolbász és hagyma keverékét, és ha szükséges, még felöntjük annyi vízzel, hogy gyengén lepje el a krumplit.

Felforraljuk, majd takaréklángon hagyjuk főni, többször kevergetve, közben hozzáadjuk az ízesítőket, ha szükséges még sózzuk. A levének sűrűnek kell lenni. Tálaláskor megszórjuk friss kakukkfű és aprított petrezselyemzölddel.

Citromos, olajos fejes saláta illik hozzá.

Neked ajánljuk