Nyári Gazpacho

Nyári Gazpacho
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 uborka
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál borecet
  • 3 dkg margarin
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 zsemle
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 uborka
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál borecet
  • 3 dkg margarin
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 zsemle

Elkészítés:

Előkészítés: Először is a paradicsomot meghámozom, amire a legjobb módszer, ha egy pillanatra belemártom forró vízbe és így, akár kézzel is leszedhető a paradicsomhéj.Kicsumázom a zöldpaprikát és a hagymát, uborkát felaprítom kockákra.
Ezekből a zöldségekből mondjuk 4 evőkanálynit félrerakok, ha esetleg valaki szeret a levesbe külön zöldségdarabokat tenni vagy pirított zsemlekockát, ami igazán feldobja, a többit ami megmaradt belerakom a turmixgépbe, hozzáadom a fokhagymát, rálocsolom a borecetet és az olívaolajat, megsózom és felöntöm levesalapként szolgáló 7-8 dl vízzel, utána összeturmixolom, majd hűtőben 3 órán át hűtöm.


Meleg nyári napokon igazán frissítő, ízletes, könnyű leves, ami nagyon egyszerűen elkészíthető.