Nutellával töltött diós aprósütemény

Nutellával töltött diós aprósütemény

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • fél csomag sütőpor

Hempergetéshez:

  • 10 dkg darált dió (kicsit durvára darált)

a töltelékhez:

  • nutella

Elkészítés:

A margarint a cukorral, majd a tojássárgákkal is jól összekeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a keményítőt és a kakaóport, majd a cukros-tojásos keverékhez keverjük. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk.

Az összegyúrt tésztából kb. dió nagyságú darabokat lecsípünk, és az enyhén vizes tenyerünkkel egyforma golyókat formázunk (így jobban tapad rá a darált dió), majd beleforgatjuk a darált dióba.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a golyókat, majd az ujjunkkal a golyók közepébe mély mélyedést nyomunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 percig sütjük (tűpróba).

A megsült és a kihűlt golyók mélyedését nutellával megtöltjük egy csillagcsöves habzsák segítségével. (Nekem ebből a mennyiségből 21 db golyó lett.)

A receptet Tündi konyha küldte meg. Köszönjük!

Neked ajánljuk