Nutellával töltött amerikai palacsinta

Nutellával töltött amerikai palacsinta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 7 evőkanál Nutella
  • 1,5 bögre finomliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 8 gramm sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db tojás
  • 12 gramm vaníliás cukor
  • 1 bögre tej
  • kevés vaj
  • a tálaláshoz:
  • gyümölcs
  • porcukor
  • (1 bögre=2,5 dl)
  • 7 evőkanál Nutella
  • 1,5 bögre finomliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 8 gramm sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 1 db tojás
  • 12 gramm vaníliás cukor
  • 1 bögre tej
  • kevés vaj
  • gyümölcs
  • porcukor

Elkészítés:

A nutellát kanalanként egy szilikonos sütőpapírra tesszük. Egy kicsit ellapítjuk és a fagyasztóba resszük Csak felhasználás előtt vesszük ki.

A tojást a cukrokkal kikeverjük. A liszttel elkeverjük a sót és sütőport. A cukros habos tojáshoz adjuk a tejet, majd a száraz anyagok elegyét és jól összedolgozzuk. (A hagyományos palacsinta tésztánál sűrűbb az állaga.) Fél órát pihentetjük.

Teflon serpenyőben kevés vajat hevítünk. Rámerünk egy közepes merítőkanál tésztát, rátesszük a nutella szeletet és egy kisebb adag tésztával befedjük. Amikor jó színe van a palacsinta aljának, akkor átfordítjuk. Ha a másik oldala is megsült, papírtörlőre szedjük.

Én ebből az adagból 7 db nagyobb palacsintát sütöttem ki. Lehet kisebbet is sütni, akkor több nutellát tegyünk a fagyasztóba.

Porcukorral meghintve, gyümölccsel vagy anélkül is kiváló.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!