Nutellás mousse torta

Nutellás mousse torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 65 g mogyoró apróra darálva
  • 120 g liszt
  • 35 g barna cukor
  • 75 g szobahőmérsékletű vaj
  • 25 g holland kakaó
  • 1 csipet só
  • a moussehoz:
  • 1 teáskanál zselatin por
  • 3 evőkanál hideg víz
  • 120 g Nutella
  • 60 ml kávé
  • 120 g mascarpone
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 360 ml habtejszín
  • 25 g holland kakaó
  • 50 g cukor
  • a csokimázhoz:
  • 80 ml sűrített tej
  • 115 g étcsokoládé aprítva
  • 65 g mogyoró apróra darálva
  • 120 g liszt
  • 35 g barna cukor
  • 75 g szobahőmérsékletű vaj
  • 25 g holland kakaó
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál zselatin por
  • 3 evőkanál hideg víz
  • 120 g Nutella
  • 60 ml kávé
  • 120 g mascarpone
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 360 ml habtejszín
  • 25 g holland kakaó
  • 50 g cukor
  • 80 ml sűrített tej
  • 115 g étcsokoládé aprítva

Elkészítés:

A mogyorót a cukorral finomra daráljuk. Egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet, a vajat, a kakaót és a sót. A tésztát addig gyúrjuk, amíg szépen össze nem áll.

Egy tortaformában egyenletesen elnyomkodom a tésztát, majd egy villával több helyen megszurkáljuk (fontos, hogy ezt ne felejtsük el, mert így a tészta nem fog felpúposodni sülés közben). A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már száraz a tapintása. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy kisebb tálba kimérjük a vizet és beletesszük a zselatint. Kb. 5 percre félretesszük, majd alacsony lángon melegíteni kezdjük. Folyamatosan kevergetjük, addig, amíg a zselatin fel nem oldódik. Ezt követően hozzákeverjük a Nutellát és a kávét.

Amikor szépen elvegyült levesszük a tűzről és egy keverőedénybe tesszük a masszát. Hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliát és szép simára keverjük. Egy másik tálban alacsony sebességgel felverjük a tejszínt a kakaóval és a cukorral. Két részletben a Nutellás masszához forgatjuk, majd a tésztára kanalazzuk. Szépen egyenletesen elsimítjuk, és minimum 3 órára a hűtőbe tesszük.

Egy kis serpenyőben elkezdjük melegíteni a sűrített tejet. Amikor szépen felolvadt hozzáadjuk a felaprított étcsokoládét. Addig keverjük, amíg a csoki fel nem olvad. Hagyjuk, hogy kicsit lehűljön, majd a Nutellás mousse tetejére öntjük. Hideg helyre tesszük és hagyjuk, hogy a csokimáz megdermedjen.

A tortát egy forró késsel körbevágjuk, majd óvatosan eltávolítjuk a formából. A szeletelést is forró késsel kell csinálni.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti