Nutellás málnás kráter süti

Nutellás málnás kráter süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál xilit (aki nem diétázik, annak kristálycukor)
  • 5 evőkanál búzaliszt vagy
  • 1 csomag sütőpor
  • pár evőkanál nutella vagy cukormentes mogyorókrém
  • 10 dkg málna
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál xilit (aki nem diétázik, annak kristálycukor)
  • 5 evőkanál búzaliszt vagy
  • 1 csomag sütőpor
  • pár evőkanál nutella vagy cukormentes mogyorókrém
  • 10 dkg málna

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítő vagy cukor felével géppel kihabosítjuk. A fehérjét a maradék édesítővel vagy cukorral kemény habbá verjük. Egy adagot jó alaposan a sárgájához keverünk, majd ezt óvatosan a fehérjébe forgatjuk. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd egy kisebb tepsibe öntsük. (8 tojásból egy nagy tepsinyi adag is kijön, de akkor 16 dkg cukor és 16 dkg liszt kell hozzá).

A tészta tetejére kanalazzuk a nutellát és egy fogpiszkálóval húzzuk szét. „Rádobáljuk” a málnát is.

180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Felszeletelve, ízlés szerint por xilittel (vagy porcukorral) megszórva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti