Nutellás gombóc diós morzsában

Nutellás gombóc diós morzsában
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 800 g burgonya
  • 200 g liszt
  • 1 db tojás
  • 120 g vaj
  • csipetnyi só
  • 200 g darált dió
  • 100 g porcukor
  • víz
  • olaj
  • nutella
  • 800 g burgonya
  • 200 g liszt
  • 1 db tojás
  • 120 g vaj
  • csipetnyi
  • 200 g darált dió
  • 100 g porcukor
  • víz
  • olaj
  • nutella

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, burgonyanyomó segítségével áttörjük és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, vajat, tojást, csipetnyi sót és jól összegyúrjuk. Gombócokat formázunk és a közepét megtöltjük nutellával úgy, hogy kényelmesen be tudjuk hajtani a gombócot.

A vizet felforraljuk és teszünk bele pici olajat, ha forr a víz óvatosan belehelyezzük a gombócokat, és amikor feljöttek a víz tetejére, akkor készen vannak, kiszedjük és porcukrozott dióba forgatva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti