Nutellás fonott kalács

Nutellás fonott kalács
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 300 g mester kenyérliszt
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál xilit
  • pici só
  • 1 tojás
  • 200 ml tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • valamint:
  • 2 evőkanál Nutella
  • 2 teáskanál olvasztott vaj
  • 300 g mester kenyérliszt
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál xilit
  • pici
  • 1 tojás
  • 200 ml tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál Nutella
  • 2 teáskanál olvasztott vaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd meleg helyen megkelesztjük.

Ezután téglalap formára nyújtjuk, lekenjük a Nutella és az olvasztott vaj keverékével, feltekerjük, középen kettévágjuk (a csúcsát nem!) és összefonjuk.

A tetejét lekenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!