Nutellás fánk

Nutellás fánk

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 40 g élesztő
  • 1 csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • nutella

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a porcukrot, az étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű, hólyagos tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután lisztezett deszkára borítjuk, és kb. öt cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát kiszaggatjuk, a közepükbe ujjal kis mélyedést formázunk, majd forró olajban szép barnára sütjük.

A kész fánkok mélyedéseibe nutellát töltünk. Tálaláskor tejszínhabbal, apró kekszekkel díszíthetjük a tányért.

Neked ajánljuk