Nutellás fánk

Nutellás fánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 40 g élesztő
  • 1 csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • nutella
  • 50 dkg liszt
  • 40 g élesztő
  • 1 csipet
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • nutella

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a porcukrot, az étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű, hólyagos tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután lisztezett deszkára borítjuk, és kb. öt cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát kiszaggatjuk, a közepükbe ujjal kis mélyedést formázunk, majd forró olajban szép barnára sütjük.

A kész fánkok mélyedéseibe nutellát töltünk. Tálaláskor tejszínhabbal, apró kekszekkel díszíthetjük a tányért.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti