Noémi meggyes-gesztenyés szelete

Noémi meggyes-gesztenyés szelete

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • fél csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg keserű kakaópor

a meggyes réteghez:

  • 50 dkg meggy
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

a gesztenye krémhez:

  • 30 dkg házi gesztenye massza
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

a tetejére:

  • 2 dl tejszín csoki reszelék

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A vajat az étcsokoládéval megolvasztjuk és a kemény habba forgatjuk a tojások sárgájával együtt. Majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet is beleszitáljuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és 180 fokon kb. 20 perc alatt tűzpróbáig sütjük.

A meggyes réteghez a meggyet botmixerrel összepépesítjük, majd a cukorral lassú tűzön forrásig főzzük. Amikor forr, beletesszük a keményítőt, amit egy kevés vízben előtte feloldunk. Hagyjuk kihűlni.

A gesztenyés krémhez a vaníliás pudingot megfőzzük a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral. Ha kihűlt belekeverjük a gesztenyét és a vajat. (Ha cukrozott gesztenyéből készítjük, lényegesen kevesebb cukor kell bele, apránként adagoljuk, és kóstoljuk meg.)

A piskótát kettévágjuk. A két piskóta tésztát megtöltjük a meggyes krémmel, majd jöhet a gesztenyés krém a tetejére, végül a 2 dl tejszínből készült kemény habot is rákenjük a sütemény tetejére. Csokoládé reszelékkel díszítjük.

Mennyei finom sütemény!

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk