NoCarb magvas zsömle

NoCarb magvas zsömle
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db „
  • M”
  • tojássárgája
  • 8 db „
  • M”
  • tojásfehérje
  • 6 dkg NoCarb rost sütőmix
  • 3 dkg tojásfehérje por
  • kb. 1 teáskanál só (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál paleo sütőpor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál almaecet
  • 4 evőkanál kókuszolaj vagy kacsazsír
  • 50 ml meleg víz
  • a tetejére
  • 1 db tojássárgája
  • chia mag
  • lenmag
  • szezámmag
  • 2 db „M” tojássárgája
  • 8 db „M” tojásfehérje
  • 6 dkg NoCarb rost sütőmix
  • 3 dkg tojásfehérje por
  • kb. 1 teáskanál só (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál paleo sütőpor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál almaecet
  • 4 evőkanál kókuszolaj vagy kacsazsír
  • 50 ml meleg víz
  • a tetejére
  • 1 db tojássárgája
  • chia mag
  • lenmag
  • szezámmag

Elkészítés:

A tojásfehérjéket laza habbá verjük és félretesszük. A rostot a sütőporral és a tojásfehérjeporral egy tálba szitáljuk. A tojássárgáját, az olajat, sót, almaecetet összeturmixoljuk, majd ráöntjük a száraz hozzávalókra, egyneművé kavarjuk, hozzáadjuk a meleg vizet, és végül laza mozdulatokkal összekeverjük a lazán felvert tojásfehérjével.

Szilikonos nagy muffin formába kanalazzuk (kb. 2 evőkanál), a felvert tojássárgájával lekenjük, és tetszőlegesen megszórjuk szezámmaggal, chia maggal, lenmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.

Kivesszük a formából és visszatoljuk a sütőbe, kb. 5 percre – előtte kevés vizet spriccelünk a zsömlékre, és aranysárgára sütjük (tűpróba). Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés:

A receptet Mojzes Zoltánné Éva küldte be. Köszönjük!