No carb rántott paradicsom avokádo krémmel, buggyantott tojással

No carb rántott paradicsom avokádo krémmel, buggyantott tojással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • paradicsom
  • no carb szénhidrátcsökkentett liszt
  • tojás
  • no carb panírmorzsa
  • a sütéshez:
  • pici olaj
  • az avokádókrémhez:
  • 1 avokádó
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál tejföl (vagy rizstejszín)
  • a buggyantott tojáshoz:
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál ecet
  • paradicsom
  • no carb szénhidrátcsökkentett liszt
  • tojás
  • no carb panírmorzsa
  • pici olaj
  • 1 avokádó
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál tejföl (vagy rizstejszín)
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál ecet

Elkészítés:

A paradicsomot szélesebb szeletekre vágjuk és megsózzuk. Ezután bepanírozzuk (a lisztbe, tojásba, majd a morzsába forgatjuk. Olajozott sütőpapírra tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Az avokádókrémhez az avokádót villával összezúzzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a tejfölt, és jól elkeverjük.

A tojáshoz mikróban vizet forralunk, és beleöntjük az ecetet. A tojást egy pohárban felütjük (nem keverjük!), beleöntjük az ecetes forró vízbe, visszatesszük a mikróba 1 percre, utáa rögtön megy a hideg vízbe, majd mehet is a rántott paradicsomra halmozott avokádó krém tetejére, egy helyen bevágjuk és máris tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!