New York-i húsgombóc szendvics

New York-i húsgombóc szendvics

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 mini baguette (vagy nagyobb kifli, buci, stb.), nem teljesen félbevágva
  • 650g vegyes darált hús (sertés-marha)
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 25 g reszelt parmezán
  • chilipor – ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 teáskanál Worcestershire szósz
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 500 ml darabolt paradicsom konzerv (vagy érett paradicsom a levével enyhén megpárolva, lehűtve)
  • 125 g félkemény sajt, reszelve

Elkészítés:

A bevágott baguettekből óvatosan kikaparjuk a belsejét – kis teknőt vájva bele – és a kiszedett részt egy mixerbe tesszük és zsemlemorzsa állagúra aprítjuk. Ezután hozzáadjuk a húst, a parmezánt, a petrezselymet, chilivel, fokhagymával és Worcestershire szósszal ízesítjük, majd a tojást is belekeverjük. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.

Nedves kézzel dió nagyságú golyókat formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15 percig grillezzük. Az olívaolajat közepes lángon egy teflon serpenyőben felmelegítjük, beletesszük a húsgombócokat és 6-8 percig sütjük, amíg a külseje aranybarna nem lesz, a belseje pedig átsül. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével, majd a tüzet mérsékelve alatta további 6-8 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik és a felére csökken.

A grill sütőt erős fokozatra kapcsoljuk. A kifliket egy bélelt tepsibe tesszük, majd a kivájt mélyedést kiflinként 4 húsgombóccal és paradicsomszósszal töltjük meg. A tetejére reszeljük a félkemény sajtot és egy percig grillezzük, vagy amíg a sajt ráolvad. Azonnal tálaljuk.

Neked ajánljuk