Nevesincs krémes

Nevesincs krémes

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg Rama margarin (hideg)
  • 1 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • fél csomag sütőpor
  • kb. 4 evőkanál lekvár (ízlés szerinti)
  • *

a töltelékhez:

  • 15 dkg dió (darált)
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 18 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás + a megmaradt fehérje
  • fél csomag sütőpor
  • *

a krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor (főzős)
  • 15 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • *

a szóráshoz:

  • porcukor

(tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)

Elkészítés:

Liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a tészta többi hozzávalóiból (kivéve a lekvár) egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát gyúrunk.

Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe belehelyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük (másik cipót konyharuhával letakarjuk és félre tesszük). Ha megsült, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról.

Elkészítjük a krémet: a tejbe tesszük a pudingport, felfőzzük (cukor nélkül), majd félre tesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt pudingba tesszük és kézi mixerrel alaposan összekeverjük.

A töltelékhez a darált dióba keverjük a tojássárgáját, a kakaóport, a cukrot és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a diós-kakaós masszába apránként belekeverjük.

A megmaradt cipót tepsi nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, majd egyenletesen rásimítjuk a diós-habos tölteléket. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük (Én a tetejére sütőpapírt tettem).

Ha meg sült és kihűlt, a vaníliás ízű krémet a diós-habos töltelékre egyenletesen rákenjük. Végül pedig a már megsült tésztalapot óvatosan rátesszük a krémre. Tálalásig hűtőbe tesszük (érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a tésztalapok megpuhuljanak).

Tálalás előtt szép egyforma szeletekre vágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.

A receptet Pocsayné Vincze Tünde küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek