Nevesincs krémes

Nevesincs krémes
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 16 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • pici só
  • 3 evőkanál víz
  • a töltelékhez:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 12 gramm sütőpor
  • a krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 16 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • pici
  • 3 evőkanál víz
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 12 gramm sütőpor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

Két cipót formálunk belőle, mindkettőt kinyújtjuk, az egyiket a sütőpapírral fedett tepsi hátulján megsütjük. A másikat a tepsibe helyezzük.

Elkészítjük a tölteléket. A tojásokat a cukorral 12 perc alatt habosra keverjük. A diót, kakaóport a sütőporral elvegyítjük, a fentiekkel elkeverjük, majd a tésztára öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez fél liter tejben a 2 vaníliás pudingot felfőzzük és kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a pudinghoz adjuk és alaposan összekeverjük. A krémet a tésztára simítjuk, a lappal befedjük, és porcukorral meghintjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti