Néró glutén- és cukormentesen

Néró glutén- és cukormentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 4 db tojás
  • 5 dkg eritrit
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kávékanál vaníliakivonat
  • 8 dkg vaj vagy margarin
  • 16 dkg rizsliszt
  • a töltelékhez:
  • diabetikus lekvár
  • a díszítéshez:
  • 5 dkg glutén- és cukormentes étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 4 db tojás
  • 5 dkg eritrit
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kávékanál vaníliakivonat
  • 8 dkg vaj vagy margarin
  • 16 dkg rizsliszt
  • diabetikus lekvár
  • 5 dkg glutén- és cukormentes étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tojássárgáját kihabosítjuk az eritrittel, hozzákeverjük a vajat vagy margarint, a rizslisztet, a citromhéjat és a vaníliát, majd a keményre felvert tojásfehérjével lazítjuk a tésztát.

Habzsákba szedjük, és sütőpapíros tepsire kis korongokat nyomunk a tésztából, amit 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütünk, majd hagyjuk kihűlni.

Egy-egy korongot kevés lekvárral összeragasztunk.

A csokit az étolajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, papírtölcsérbe kanalazzuk és ezzel díszítjük a süteményeket. A máz megdermedése után azonnal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti