Elkészítés:
A tojássárgáját kihabosítjuk az eritrittel, hozzákeverjük a vajat vagy margarint, a rizslisztet, a citromhéjat és a vaníliát, majd a keményre felvert tojásfehérjével lazítjuk a tésztát.
Habzsákba szedjük, és sütőpapíros tepsire kis korongokat nyomunk a tésztából, amit 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütünk, majd hagyjuk kihűlni.
Egy-egy korongot kevés lekvárral összeragasztunk.
A csokit az étolajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, papírtölcsérbe kanalazzuk és ezzel díszítjük a süteményeket. A máz megdermedése után azonnal tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Klasszikus ételek
,
Diétás ételek
,
Karácsonyi ételek
,
Húsvéti ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Aprósütemények