Néró

Néró
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 37 dkg porcukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 25 dkg (folyós) margarin
  • reszelt citromhéj
  • 60 dkg liszt
  • lekvár
  • a tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó
  • 8 db tojás
  • 37 dkg porcukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 25 dkg (folyós) margarin
  • reszelt citromhéj
  • 60 dkg liszt
  • lekvár
  • 10 dkg tortabevonó

Elkészítés:

A vajat a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Végül a lisztet óvatosan hozzákeverjük.

Nyomózsákból (vagy kiskanállal) kis halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt egyet-egyet lekvárral összeragasztunk, majd olvasztott csokival „becsíkozzuk”.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!