Nem lehet abbahagyni csirke

Nem lehet abbahagyni csirke
Elkészítési idő
4,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 db csirkecomb
  • 10 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál fűszerpaprika őrlemény
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 5-6 gerezd fokhagyma (áttört)
  • a tetejére:
  • 1 db vöröshagyma (felkarikázva)
  • 1 nagy vödör tejföl (850 g)
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 szál póréhagyma (felkarikázva)
  • kb. 20 dkg sajt (lereszelve)
  • (a tepsi mérete: 30 cm x 33 cm)
  • 8 db csirkecomb
  • 10 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál fűszerpaprika őrlemény
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 850 g tejföl
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 20 dkg sajt
  • (a tepsi mérete: 30 cm x 33 cm)

Elkészítés:

A csirkecombokat jól megmossuk (én a bőrét lehúztam róluk) és megsózzuk. A tepsit jól kivajazzuk. A lisztet összekeverjük a hozzávalók fűszereivel (egy fűszeres paprikás lisztet készítünk). A combokat jól beleforgatjuk a fűszeres paprikás lisztbe és a tepsibe rakjuk – szép sorban, szorosan egymás mellé.

A megmaradt liszt keveréket a húsra szórjuk, majd a vöröshagyma karikákat a tetejére tesszük.

A tejfölt az étolajjal jól összekeverjük, a combokra kanalazzuk, rásimítjuk, majd rátesszük a karikákra felvágott póréhagymát, és a tepsit lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben kb. 2 órát sütjük, majd az alufóliát levesszük, és a combok tetejére rászórunk reszelt sajtot.

Vissza tesszük sülni addig, amíg a sajt ráolvad, és egy kicsit megpirul.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti