Nem lehet abbahagyni csirke

Nem lehet abbahagyni csirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db egész csirkecomb (készíthetjük csak szárnyból, csirkemellből vagy vegyesen)
  • 5 evőkanál liszt (bármilyet használhatunk)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 púpos evőkanál só
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 3 db apróra vágott fokhagyma vagy 1 teáskanál fokhagymapor
  • 20 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is vagy vegyesen)
  • 2 db vöröshagyma
  • 400 g tejföl
  • 1 + 3 evőkanál olaj
  • 6 db egész csirkecomb
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 púpos evőkanál só
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 3 db apróra vágott fokhagyma vagy 1 teáskanál fokhagymapor
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 db vöröshagyma
  • 400 g tejföl
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés:

Az egész csirkecombokat kétfelé vágjuk. Egy mélyebb tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, pirospaprikát, borsot, majoránnát, fokhagymát és összekeverjük. Megforgatjuk benne a húsdarabokat, és az 1 evőkanál olajjal ki kent tepsibe egymás mellé tesszük. A megmaradt lisztet a tetejére öntjük.

A megtisztított hagymát vékonyra szeleteljük és a csirke tetejére szórjuk. (Én most nem tettem rá). A tejfölt és a 3 evőkanál olajat összekeverjük a húsra öntjük. Alufóliával letakarjuk, majd 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 45 percig sütjük. Ez után levesszük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal és további kb. 30 percig sütjük 170 fokra mérsékelt sütőben.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!