Nektarinos-szilvás túrótorta

Nektarinos-szilvás túrótorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 75 dkg túró
  • 6 db tojás (nagy)
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 nagyobb nektarin
  • 6-8 db szilva
  • (a tortaforma 24 cm-es)
  • 75 dkg túró
  • 6 db tojás (nagy)
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 nagyobb nektarin
  • 6-8 db szilva

Elkészítés:

A nektarint és a szilvát kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk egy csomag vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, összekeverjük, majd félretesszük, ameddig elkészítjük a túrós keveréket.

A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Ezután hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd egyesével az egész tojásokat. (Mindegyik tojással külön-külön keverjük össze.) Ezután hozzáadjuk a vaníliás pudingport, majd alaposan összekeverjük. (Egy lágyabb keveréket fogunk kapni.) A tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a túrós keverék felét, rákanalazzuk a gyümölcsös keveréket, majd ráöntjük a maradék túrós keveréket.

160 fokra előmelegített (hőlégkeveréses üzemmódban) sütőbe tesszük és kb. 60 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk teljesen kihűlni. (Amikor a sütőből kivesszük, a torta még kissé lágynak tűnhet, de amikorra teljesen kihűl tökéletes lesz az állaga.)

Tálalás előtt a tortát egy tortatálra helyezzük, ízlés szerint felszeleteljük, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!