Nektarinos müzlitorta – sütés nélkül

Nektarinos müzlitorta – sütés nélkül
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 szelethez:
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg müzli
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 db lapzselatin
  • 2,5 dl sűrített tej
  • 3 dl baracklé
  • 3 db nektarin
  • 5 dl görög joghurt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg müzli
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 db lapzselatin
  • 2,5 dl sűrített tej
  • 3 dl baracklé
  • 3 db nektarin
  • 5 dl görög joghurt

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a müzlit, 3 evőkanál cukrot és a kókuszreszeléket. A keverékből 3 evőkanálnyit két sütőpapír közé helyezünk, egy nyújtófával kb. 7 mm vastagságúra nyújtjuk, majd hűtőbe tesszük (ez lesz a díszítés).

A maradék masszát kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt, 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára szórjuk, és erősen belenyomkodjuk. 30 percig hűtőben pihentetjük.

A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk. A sűrített tejet, a baracklevet és 5 dkg cukrot elkeverjük, és néhány percig forraljuk. A levet 5 percig pihentetjük, kinyomkodunk 9 lap zselatint, és feloldjuk a lében. További 30 percig a hűtőben pihentetjük.

Szeletekre vágunk 2 db nektarin és egy teáskanál cukorral pürésítjük. A maradék 1 zselatinlapot kinyomkodjuk, feloldjuk és a barackpüréhez keverjük, 10 percig pihentetjük.

A joghurtot átkeverjük, összedolgozzuk a sűrített tejes krémmel. A felét a müzlis alapra öntjük, majd a nektarinpüré felét eloszlatjuk rajta, és egy villával több helyen belehúzunk, hogy márványos legyen. A krém és a püré másik felével ugyanezt megismételjük. A tortát 4 órán keresztül hűtőben pihentetjük.

A sütőpapírt eltávolítjuk a müzlis keverékről és nagyobb darabokra törjük. Egy nektarint szeletekre vágunk. A tortát kivesszük a formából és a morzsával és a nektarinnal díszítjük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti