Négyemeletes mennyország

Négyemeletes mennyország

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

egy 25 cm-es csatos torta formához:

  • 25 dkg darát keksz (háztartási)
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • kevés tej + 5 dl
  • 5 evőkanál porcukor (2 evőkanál + 2 evőkanál + 1 evőkanál)
  • 2 csomagvaníliás cukor (1 csomag + 1 csomag)
  • 4 dl hulala vagy cukrászhab (2 dl + 2 dl)
  • 25 dkg túró
  • 2 csomag Aranka vaníliás ízű krémpor (főzés nélküli)
  • 250 g gesztenyemassza

Elkészítés:

A darált kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint, 2 veőkanál porcukrot, és annyi tejet öntünk hozzá (nem kell sok,) hogy össze tudjuk jól gyúrni. (Linzer tésztára hasonló masszát kapjunk.)

A tortaforma alját vékonyan megszórjuk darált keksszel, hogy ne ragadjon bele a massza. A keksz masszát a kezünkkel egyenletesen a tortaforma aljába nyomkodjuk. A túrót villával szétnyomkodjuk, és 1 csomag vaníliás cukorral és 2 evőkanál porcukorral összekeverjük.

2 dl hulalat kemény habbá verünk, majd alaposan belekeverjük a cukros túrót, és a keksz masszára egy spatula segítségével egyenletesen rákenjük. 5 dl tejbe beleteszünk 1 csomag vaníliás cukrot és 2 csomag krémport, majd gépi habverővel kemény krémmé verjük. (Én kb. 13 percig kevertem.) Spatula segítségével a túrós krémre simítjuk.

2 dl hulalat 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verünk és ezt a habot a vaníliás krémre kenjük. Végül a tetejére szórjuk a gesztenyemasszát. (Én krumpli nyomón nyomtam ki.)

Hűtőbe tesszük. Felszeletelés előtt legalább 3-4 órát pihenjen a hűtőben.

Neked ajánljuk