Néger kocka

Néger kocka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 24 szelethez:

a tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 5 tojássárgája
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 2 dl tej
  • 1 tasak sütőpor
  • 20 dkg liszt

a habhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 1 citrom leve
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl rum

a mázhoz:

  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 5 dkg margarin

Elkészítés:

Egy kb. 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 160 C-fokra előmelegítjük.

A tésztához a cukrot a margarinnal és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a sütőporral elkevert lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, majd az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

A habhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd vízgőz fölött a citrom levével és rummal még további 15 percig verjük, ezután rásimítjuk a tésztára.

A mázhoz a cukrot felöntjük a tejjel, beleszórjuk a kakaóport, és lassú tűzön 1-2 percig forraljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a margarint hozzákeverjük (ezáltal besűrűsödik), és mehet a tészta tetejére. (A csokis szirupot teljesen nem szabad kihűteni, csak annyira, hogy ne legyen forró!)

Ha megdermedt, utána szeleteljük.

Neked ajánljuk