Néger kocka glutén- és tejmentesen

Néger kocka glutén- és tejmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 3 db M-es tojássárga
  • 80 g cukor
  • 60 g puha margarin
  • 5 g sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 100 ml mandulatej
  • 150 g Schär mix B
  • sárgabarack dzsem
  • a kisült tészta tetejére a habhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 100 g porcukor
  • fél citrom leve
  • a csokimázhoz:
  • 3 cl mandulatej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 60 g porcukor
  • 20 g margarin
  • pici rumaroma
  • 3 db M-es tojássárga
  • 80 g cukor
  • 60 g puha margarin
  • 5 g sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 100 ml mandulatej
  • 150 g Schär mix B
  • sárgabarack dzsem
  • 3 db tojásfehérje
  • 100 g porcukor
  • fél citrom leve
  • 3 cl mandulatej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 60 g porcukor
  • 20 g margarin
  • pici rumaroma

Elkészítés:

A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, margarinnal és a tészta többi hozzávalóját is fokozatosan hozzá keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Közben a tojásfehérjét a cukorral és a citrom levével vízgőz felett kemény habbá verjük. A kisült, kihűlt tészta tetejét megkenjük barack dzsemmel, rárakjuk a kemény habot, majd elkészítjük a kakaót, amit lassú tűzön összefőzzük és amint kihűlt, a hab tetejére rakjuk.

Kb. 20 percet pihentetjük hűtőben, majd kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!