Néger kocka

Néger kocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 24 szelethez:
  • a tésztához:
  • 20 dkg cukor
  • 5 tojássárgája
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 2 dl tej
  • 1 tasak sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • a habhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 1 citrom leve
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl rum
  • a mázhoz:
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojássárgája
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 2 dl tej
  • 1 tasak sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojásfehérje
  • 1 citrom leve
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl rum
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 5 dkg margarin

Elkészítés:

Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 20x30 cm-es tepsit. A sütőt 160 C-fokra előmelegítjük. A tésztához a cukrot a margarinnal és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a sütőporral elkevert lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, a sütőben kb. 20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

A habhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd vízgőz fölött a citrom levével és rummal még további 15 percig verjük. Rásimítjuk a tésztára.

A mázhoz a cukrot felöntjük a tejjel, beleszórjuk a kakaóport, és lassú tűzön 1-2 percig forraljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a margarint hozzákeverjük, ezáltal besűrűsödik, és mehet a tészta tetejére. (A csokis szirupot teljesen nem szabad kihűteni, csak annyira, hogy ne legyen forró!) Ha megdermedt, utána szeleteljük.