Néger kocka

Néger kocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 sütőpor
  • 10 dkg liszt
  • a habhoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db kisebb citrom leve
  • csipet só
  • a kakaós tészta lekenéséhez:
  • baracklekvár
  • a mázhoz:
  • 3 dkg kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • a továbbá:
  • (a tepsi 20 ×30 cm-es)
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg liszt
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db kisebb citrom leve
  • csipet
  • baracklekvár
  • 3 dkg kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, mézzel habosra keverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben,180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A megsült, forró piskótát vékonyan lekenjük 1-2 evőkanál baracklekvárral, és hűlni hagyjuk.

A tojásfehérjéket a cukorral, sóval, citrom levével vízgőz felett kemény habbá verjük és a piskótára kenjük. Hűtőbe tesszük egy kis időre, hogy megdermedjen.

A kakaóport, a cukrot és a vizet egy kis lábasban összekeverjük, majd felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a margarint vagy vajat, visszatesszük a lángra, majd lassú tűznél összeforraljuk.

Levesszük a lángról. kicsit hűlni hagyjuk (de nem hidegre), és a hab tetejére csurgatjuk.

A tálcát egy kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen elterüljön a máz a hab tetején. Hűtőbe tesszük, hogy a bevonat rádermedjen a sütemény tetejére.

Később forró vízbe mártott késsel, a vizet letörölve róla, bejelöljük a kockákat, és felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük! Hosszúpereszteg Árpád u 84