Narancszselé héjában

Narancszselé héjában

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 4 kisebb narancs
  • 1 sárgarépa
  • narancslé
  • 1 kanál cukor
  • 1 kanál zselatin

Elkészítés:

Facsarjuk ki a megmosott, kettévágott narancsokat, szűrjük át a levüket. Préseljük ki a megtisztított sárgarépát.

A narancskalapokat óvatosan szabadítsuk meg a fehér belsejüktől, vigyázva, hogy ne lyukadjanak ki. Vízzel mérjük ki a térfogatukat.

Keverjük össze a narancs- és sárgarépa levet, ha kell, pótoljuk ki egy kevés narancs dzsúzzal. Keverjünk bele cukrot és zselítint, majd melegítsük össze. Öntsük a kitámasztott narancshéjakba, hűtsük ki, szeleteljük, tálaljuk.

Neked ajánljuk