Elkészítés:
Első lépésként két lapot sütünk a piskótából az alábbiak szerint. Egy tálba teszünk 2 egész tojást, 8 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot és habverővel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a fél csomag sütőporral elkevert 10 dkg lisztet és elkeverjük. A piskótamasszát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük.
A piskóta hozzávalói másik feléből ugyanígy elkészítjük a piskótát. Így két egyforma vékony piskótalapot kapunk. Melyeket miután kihűltek ketté vágunk. Így négy lapunk lesz.
Elkészítjük a krémet. A tejet a felhasított vaníliával felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni és leszűrjük. A porzselatint kevés vízben feloldjuk (addig keverjük amíg feloldódik). A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a narancshéjjal, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt vaníliás tejet. Vízfürdőn, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a feloldott zselatint és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a krémbe forgatjuk. Végül hozzáadjuk az apróra vágott cukrozott narancshéjat is.
A lapokat megkenjük lekvárral, és a krémmel a tortaformába rétegezzük. A hűtőbe tesszük pár órára, hogy megdermedjen. Kevés krémet félreteszünk a torta oldalára is, amellyel majd dermedés után vonjuk be. (Ízlés szerint morzsalékosra tört piskótával nagy mandulával is díszíthetjük az oldalát.)
A vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt, majd csillagcsőrös nyomózsákba szedjük, és habrózsákkal díszítjük a torta tetejét. Megszórjuk pirított mandulával, és a cukrozott narancshéjjal és pisztáciával díszítjük.
Megjegyzés:
A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
ünnepi
,
uzsonna
,
nyári
,
Őszi
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
több, mint másfél óra
,
torta
,
gyümölcsös
,
sütemény