Narancsos túrótorta

Narancsos túrótorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • 40 dkg túró
  • 2 db narancs

A külső krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 4 evőkanál porcukor

A díszítéshez:

  • narancs
  • 1 csomag instant zselatin

Elkészítés:

Elkészítés: A piskótához a 6 tojásfehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 6 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük.

Mikor kihűlt a puding, beletesszük a margarint, és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. Ezután a margarinos pudinghoz óvatosan hozzákeverjük a túrót.

A kisült és kihűlt tortát 3 lapba vágjuk. Az alsó részt megkenjük a krémmel, majd az apróra vágott narancsot rátesszük a krém tetejére. Erre tesszük a következő lapot, amelyet csak a krémmel kenünk meg, gyümölcsöt nem teszünk rá. Ezt befedjük az utolsó lappal. A kész tortát hagyjuk egy kicsit pihenni, amíg elkészítjük a külső krémet.

A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral. A margarinos krémmel bevonjuk a tortát, és a tetejére gerezdekre szedett narancsot teszünk. Ezután az instant zselatint egy bögrébe öntjük, és megfelelő mennyiség víz hozzáadása után simára keverjük. Ezt öntjük a torta tetejére. Ezután a szélét margarinnal és a megmaradt narancs szeletekkel díszítjük.

Neked ajánljuk