Narancsos túrótorta

Narancsos túrótorta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 3 tojás
  • 7,5 dkg cukor
  • 7,5 dkg átszitált liszt
  • fél teáskanál sütőpor

a túrókrémhez:

  • 2 tasak Dr. Oetker expressz zselatin fix
  • 2 dl narancslé
  • 10 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 50 dkg sovány túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja

valamint:

  • 1-2 narancs a díszítéshez

Elkészítés:

A tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, krémesre verjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A tésztát kivajazott, lisztezett formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

A kihűlt piskótát összemorzsoljuk.

A narancsléhez a cukrot és a fahéjat összekeverjük, kézi habverővel belekeverjük a zselatint, hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat.

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, az összetört piskótát beletesszük. Ráöntjük a narancsos krémet. Kb. 6 órára hideg helyre tesszük, míg megdermed. Tálaláskor narancsgerezdekkel díszítjük.

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk