Narancsos-túrós torta

Narancsos-túrós torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1/4 sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 1 kávéskanál ánizsmag
  • 15 dkg vaj
  • pici só

A töltelékhez:

  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 13 dkg vaj
  • 50 dkg ricotta édes túró
  • 1,5 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 3 tojás
  • 2 dl 20 %-os tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 1 kupak triple sec

Valamint:

  • 2 marék aszalt gyümölcs
  • 5 evőkanál baracklekvár
  • 1 doboz őszibarack befőtt

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük össze a tésztához valókat! Nyomkodjuk bele a tésztát egy kivajazott tortaformába úgy, hogy hagyjunk kis peremet neki! Süssük elő 20 percet 180 fokos sütőben!

Töltelék:

Tegyünk egy nagyobb tálba a hozzávalókat! Keverjük össze az egészet, majd pépesítsük össze botmixerrel!

Vegyük ki a sütőből az elősütött tésztát! Kenjük meg vastagon lekvárral, osszuk el rajta a barackok felét, szórjuk meg az aszalt gyümölcsökkel, öntsük rá a túrós masszát, majd díszítsük a maradék barackkal! Szórjuk meg ezt is aszalt gyümölccsel!

Süssük még 1 órát 170 fokos sütőben!

Neked ajánljuk