Narancsos túrós szelet

Narancsos túrós szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg hideg vaj, felkockázva
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 3 evőkanál narancslé
  • 1 tojássárgája
  • a töltelékhez:
  • 2 dl narancslekvár
  • 3 dkg mandulaforgács
  • 35 dkg túró
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg hideg vaj, felkockázva
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 3 evőkanál narancslé
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl narancslekvár
  • 3 dkg mandulaforgács
  • 35 dkg túró
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit robotgéppel összedolgozzuk, sima golyót gyúrunk belőle, majd folpackba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.

Egy 11x35 cm-es szögletes formát kivajazunk. A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a formát, a lelógó részeket levágjuk. Villával megszurkáljuk, 15 percig hűtjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.

Közben a túrót simára keverjük a tojásokkal és a cukorral. A tésztát megkenjük lekvárral, és ráöntjük a túrót. Visszatesszük a sütőbe, és 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Pirított mandulaszeletekkel, porcukorral megszórva tálaljuk